به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، ترشی انبه یک چاشنی سنتی و محبوب در بسیاری از کشورها مثل هند، پاکستان و ایران است که در کنار وعده های غذایی میل می کنند. ترشی انبه سیاه، ترشی انبه کال، ترشی انبه بندرعباس یا ترشی با انبه به شیوه جنوبی در ایران طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه روش تهیه ترشی انبه را به همراه نکات خوشمزه شدن این ترشی آموزش می دهیم.
مواد لازم | میزان لازم |
انبه سبز | ۱ کیلو |
نمک | ۱ قاشق غذا خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق غذا خوری |
ادویه ترشی | ۲ قاشق غذا خوری |
سرکه سفید | مقداری |
طرز تهیه ترشی انبه
انبه ها را پوست گرفته و خلال کنید.
به انبه های خلال شده مقداری نمک و زردچوبه و فلفل بزنید.
اجازه دهید که انبه ها ۱۲ساعت در محیط بیرون از یخچال استراحت کند.
انبه ها را درون شیشه ریخته و لابلای آن ادویه ترشی بریزید.
به شیشه انبه، سرکه را اضافه کرده تا روی انبه ها را بگیرد.
در ظرف را محکم بسته و به مدت یک هفته جای گرم قرار دهید تا ترشی آماده شود.
نکات مهم و راز خوشمزه شدن ترشی انبه
یکی از رازهای خوشمزه شدن ترشی انبه افزودن ادویه ترشی انبه است، این ادویه شامل فلفل سیاه، هل سبز، زیره سبز، دارچین و گل هچک (گلرنگ) است که با نسبتهای مختلف با هم ترکیب میشوند. نوع دیگر این ادویه برای ترشی انبه با ترکیب فلفل قرمز، تخم گشنیز، رازیانه، سیاه دانه و گل هچک تهیه میشود.
اگر میخواهید ترشی انبه شما له نشود و انبهها در آن درسته باشند، باید فقط ترکیب روغن زیتون و سرکه جوشیده را به انبهها اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آنها به انبه، ترشی را روی شعله گاز نجوشانید.
برای تهیه ترشی انبه کال با تمبر هندی، باید سرکه را با تمبر هندی بجوشانید و به انبههایی که از قبل آماده کرده بودید، اضافه کنید.
برای درست کردن ترشی انبه غلیظ و خوشمره به روش خوزستانی و جنوبیها، باید انبهها را بعد از شستن با ادویهها استراحت دهید و سپس با روغن زیتون و سرکه مخلوط کنید.
برای تهیه ترشی انبه بندری می توانید تخم گشنیز را به همراه سیاه دانه، فلفل قرمز و فلفل سیاه در تابه چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود، سپس به ترشی بیفزایید.
برخی از افراد برای خوشمزه شدن ترشی انبه به آن سیر می افزایند.
برخی افراد برای خوشمزه شدن ترشی انبه کمی تمر هندی داخل سرکه ریخته و با حرارت خیلی کم جوشانده و بعد از صافی رد می کنند. بعد از رد کردن از صافی، دوباره سرکه را روی حرارت گذاشته و اجازه می دهند تا ۷ تا ۸ دقیقه بجوشد.
سپس رب انار شیرین یا ملس یا شیره خرما ½ پیمانه ریخته و بعد هم انبه ها را اضافه میکنند و حرارت را خاموش می کنند تا کاملا خنک شود، بعد هم سیر و سیاه دونه را اضافه کرده، داخل ظرف مورد نظر ریخته و درب آن را محکم می بندند.
نظر شما